Ko bi odoleo! ČIZKEJK SA JAGODAMA I NUTELOM Ova prolećna čarolija se pravi bez stresa, a izgleda kao sa naslovne strane (FOTO)
Ako volite spoj čokolade i voća, ovaj čizkejk će vas osvojiti već pri prvom zalogaju! Penasti fil od jagoda na mekanom biskvitu s Nutelom, preliven glatkim ganašom - pravi je favorit među prolećnim poslasticama.
Lagana, a raskošna, ova torta je savršena za porodična okupljanja, rođendane ili trenutke kada želite da se počastite nečim posebnim.
Ova torta nije samo ukusna, već i pravi vizuelni užitak, nežno roze fil u kontrastu sa bogatim čokoladnim slojevima deluje raskošno, ali ujedno i nežno. Idealna je i kao poslastica za posebne prilike, ali i kao slatki momenat u opuštenom vikendu. Zahvaljujući jagodama i laganoj teksturi, savršeno osvežava, dok Nutela i ganaš donose dozu dekadencije. Savršen balans ukusa u svakom zalogaju!
Čizkejk sa jagodama i Nutelom
Potrebno je:
Za biskvit s Nutelom:
- 1 jaje - 50 ml ulja
- 40 g Nutele
- 40 g brašna
- 5 g kakaa
- ½ kesice praška za pecivo
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 ml vode
Fil od jagoda:
- 150 g svežih izblendiranih jagoda
- Par kapi arome jagode
- 20 g instant želatina u prahu
- 2 pune kašike šećera u prahu (ili više, po ukusu)
- 200 g maskarponea
- 200 ml slatke pavlake za šlag
Ganaš s Nutelom:
- 100 g mlečne čokolade
- 90 ml slatke pavlake
- 30 g Nutele
Priprema:
Umutite jaje, šećer i vanilin šećer dok smesa ne postane penasta. Dodajte vodu, ulje i Nutelu, pa kratko izmiksajte. Umešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu sipajte u kalup prečnika 16 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C oko 20 minuta (proverite čačkalicom).
Fil od jagoda: Kratko umutite maskarpone, dodajte jagode, aromu i prosejani šećer u prahu. Sipajte slatku pavlaku i još malo umutite. Po potrebi dodajte još šećera. Dok miksate, postepeno dodajte želatinu u prahu. Miksajte dok se fil ne učvrsti. Prelijte fil preko ohlađenog biskvita i ostavite u frižider da se stegne, idealno preko noći.
Ganaš: Na tihoj vatri zagrejte pavlaku, čokoladu i Nutelu uz stalno mešanje dok se ne istopi i smesa ne postane glatka. Ohladite, pa prelijte preko torte. Vratite tortu u frižider dok se ganaš ne stegne.