Ко би одолео! ЧИЗКЕЈК СА ЈАГОДАМА И НУТЕЛОМ Ова пролећна чаролија се прави без стреса, а изгледа као са насловне стране (ФОТО)
Ако волите спој чоколаде и воћа, овај чизкејк ће вас освојити већ при првом залогају! Пенасти фил од јагода на меканом бисквиту с Нутелом, преливен глатким ганашом - прави је фаворит међу пролећним посластицама.
Лагана, а раскошна, ова торта је савршена за породична окупљања, рођендане или тренутке када желите да се почастите нечим посебним.
Ова торта није само укусна, већ и прави визуелни ужитак, нежно розе фил у контрасту са богатим чоколадним слојевима делује раскошно, али уједно и нежно. Идеална је и као посластица за посебне прилике, али и као слатки моменат у опуштеном викенду. Захваљујући јагодама и лаганој текстури, савршено освежава, док Нутела и ганаш доносе дозу декаденције. Савршен баланс укуса у сваком залогају!
Чизкејк са јагодама и Нутелом
Потребно је:
За бисквит с Нутелом:
- 1 јаје - 50 мл уља
- 40 г Нутеле
- 40 г брашна
- 5 г какаа
- ½ кесице прашка за пециво
- 30 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 50 мл воде
Фил од јагода:
- 150 г свежих изблендираних јагода
- Пар капи ароме јагоде
- 20 г инстант желатина у праху
- 2 пуне кашике шећера у праху (или више, по укусу)
- 200 г маскарпонеа
- 200 мл слатке павлаке за шлаг
Ганаш с Нутелом:
- 100 г млечне чоколаде
- 90 мл слатке павлаке
- 30 г Нутеле
Припрема:
Умутите јаје, шећер и ванилин шећер док смеса не постане пенаста. Додајте воду, уље и Нутелу, па кратко измиксајте. Умешајте просејано брашно, какао и прашак за пециво. Смесу сипајте у калуп пречника 16 цм обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 160 °Ц око 20 минута (проверите чачкалицом).
Фил од јагода: Кратко умутите маскарпоне, додајте јагоде, арому и просејани шећер у праху. Сипајте слатку павлаку и још мало умутите. По потреби додајте још шећера. Док миксате, постепено додајте желатину у праху. Миксајте док се фил не учврсти. Прелијте фил преко охлађеног бисквита и оставите у фрижидер да се стегне, идеално преко ноћи.
Ганаш: На тихој ватри загрејте павлаку, чоколаду и Нутелу уз стално мешање док се не истопи и смеса не постане глатка. Охладите, па прелијте преко торте. Вратите торту у фрижидер док се ганаш не стегне.