overcast clouds
14°C
16.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2333
usd
104.514
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ко би одолео! ЧИЗКЕЈК СА ЈАГОДАМА И НУТЕЛОМ Ова пролећна чаролија се прави без стреса, а изгледа као са насловне стране (ФОТО)

16.05.2025. 18:55 19:03
Пише:
Извор:
Жена.блиц
čiz
Фото: freepik, ilustracija

Ако волите спој чоколаде и воћа, овај чизкејк ће вас освојити већ при првом залогају! Пенасти фил од јагода на меканом бисквиту с Нутелом, преливен глатким ганашом - прави је фаворит међу пролећним посластицама.

Лагана, а раскошна, ова торта је савршена за породична окупљања, рођендане или тренутке када желите да се почастите нечим посебним.

Ова торта није само укусна, већ и прави визуелни ужитак, нежно розе фил у контрасту са богатим чоколадним слојевима делује раскошно, али уједно и нежно. Идеална је и као посластица за посебне прилике, али и као слатки моменат у опуштеном викенду. Захваљујући јагодама и лаганој текстури, савршено освежава, док Нутела и ганаш доносе дозу декаденције. Савршен баланс укуса у сваком залогају!

Чизкејк са јагодама и Нутелом

Потребно је:

За бисквит с Нутелом:

- 1 јаје - 50 мл уља

- 40 г Нутеле

- 40 г брашна

- 5 г какаа

- ½ кесице прашка за пециво

- 30 г шећера

- 1 ванилин шећер

- 50 мл воде

Фил од јагода:

- 150 г свежих изблендираних јагода

- Пар капи ароме јагоде

- 20 г инстант желатина у праху

- 2 пуне кашике шећера у праху (или више, по укусу)

- 200 г маскарпонеа

- 200 мл слатке павлаке за шлаг

Ганаш с Нутелом:

- 100 г млечне чоколаде

- 90 мл слатке павлаке

- 30 г Нутеле

Припрема:

Умутите јаје, шећер и ванилин шећер док смеса не постане пенаста. Додајте воду, уље и Нутелу, па кратко измиксајте. Умешајте просејано брашно, какао и прашак за пециво. Смесу сипајте у калуп пречника 16 цм обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 160 °Ц око 20 минута (проверите чачкалицом).

Фил од јагода: Кратко умутите маскарпоне, додајте јагоде, арому и просејани шећер у праху. Сипајте слатку павлаку и још мало умутите. По потреби додајте још шећера. Док миксате, постепено додајте желатину у праху. Миксајте док се фил не учврсти. Прелијте фил преко охлађеног бисквита и оставите у фрижидер да се стегне, идеално преко ноћи.

Ганаш: На тихој ватри загрејте павлаку, чоколаду и Нутелу уз стално мешање док се не истопи и смеса не постане глатка. Охладите, па прелијте преко торте. Вратите торту у фрижидер док се ганаш не стегне.

Извор:
Жена.блиц
Пише:
Пошаљите коментар