Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ko bi odoleo! ČIZKEJK SA JAGODAMA I NUTELOM Ova prolećna čarolija se pravi bez stresa, a izgleda kao sa naslovne strane (FOTO)

16.05.2025. 18:55 19:03
Piše:
Izvor:
Žena.blic
čiz
Foto: freepik, ilustracija

Ako volite spoj čokolade i voća, ovaj čizkejk će vas osvojiti već pri prvom zalogaju! Penasti fil od jagoda na mekanom biskvitu s Nutelom, preliven glatkim ganašom - pravi je favorit među prolećnim poslasticama.

Lagana, a raskošna, ova torta je savršena za porodična okupljanja, rođendane ili trenutke kada želite da se počastite nečim posebnim.

Ova torta nije samo ukusna, već i pravi vizuelni užitak, nežno roze fil u kontrastu sa bogatim čokoladnim slojevima deluje raskošno, ali ujedno i nežno. Idealna je i kao poslastica za posebne prilike, ali i kao slatki momenat u opuštenom vikendu. Zahvaljujući jagodama i laganoj teksturi, savršeno osvežava, dok Nutela i ganaš donose dozu dekadencije. Savršen balans ukusa u svakom zalogaju!

Čizkejk sa jagodama i Nutelom

Potrebno je:

Za biskvit s Nutelom:

- 1 jaje - 50 ml ulja

- 40 g Nutele

- 40 g brašna

- 5 g kakaa

- ½ kesice praška za pecivo

- 30 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 50 ml vode

Fil od jagoda:

- 150 g svežih izblendiranih jagoda

- Par kapi arome jagode

- 20 g instant želatina u prahu

- 2 pune kašike šećera u prahu (ili više, po ukusu)

- 200 g maskarponea

- 200 ml slatke pavlake za šlag

Ganaš s Nutelom:

- 100 g mlečne čokolade

- 90 ml slatke pavlake

- 30 g Nutele

Priprema:

Umutite jaje, šećer i vanilin šećer dok smesa ne postane penasta. Dodajte vodu, ulje i Nutelu, pa kratko izmiksajte. Umešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu sipajte u kalup prečnika 16 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C oko 20 minuta (proverite čačkalicom).

Fil od jagoda: Kratko umutite maskarpone, dodajte jagode, aromu i prosejani šećer u prahu. Sipajte slatku pavlaku i još malo umutite. Po potrebi dodajte još šećera. Dok miksate, postepeno dodajte želatinu u prahu. Miksajte dok se fil ne učvrsti. Prelijte fil preko ohlađenog biskvita i ostavite u frižider da se stegne, idealno preko noći.

Ganaš: Na tihoj vatri zagrejte pavlaku, čokoladu i Nutelu uz stalno mešanje dok se ne istopi i smesa ne postane glatka. Ohladite, pa prelijte preko torte. Vratite tortu u frižider dok se ganaš ne stegne.

Izvor:
Žena.blic
Piše:
Pošaljite komentar