Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LAGANA VEČERA KOJA NE GOJI I PRAVI SE ZA 35 MINUTA! Čak i početnici će je lako pripremiti, a UŽIVAJTE DO KASNO bez griže savesti

31.10.2025. 19:04 19:12
Piše:
Izvor:
Stil.Kurir/Dnevnik
да
Foto: freepik, ilustracija

Lagana večera koja ne goji i koju će uspeti da spreme čak i početnici u kuhinji. Možete je jesti do kasnih sati bez straha da ćete se ugojiti.

Zdrava je i lagana, a pravi se jako brzo.

Večera koju će uspeti da spreme čak i početnici u kuhinji. Sastoji se od povrća i izuzetno je lagana, čak je zato možete jesti i u kasne sate jer vas neće udebljati.

Priprema se za 35 minuta i ukusna je i sutradan.

Sastojci:

           Prašak za pecivo – 10 g

           Jaja – 4 komada

           crni biber – 2 g

           Maslinovo ulje – 40 ml

           Mleko – 40 ml

           Brašno – 120 g

           Krompir – 2 komada

           Šargarepa – 2 komada

           Praziluk – 1 komad

           Kupus – 500 g

           Paprika – 1 komad

           Peršun – 10 g

Priprema:

Povrće iseckati proizvoljno ( možete seckati ili rendati, kako više volite), sve sjediniti u jednoj činiji, dodati peršun pa dobro promešati.

Potom umutiti jaja, dodati mleko, maslinovo ulje, so, biber, sve dobro sjediniti pa zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu dodati u činiju sa povrćem. Dobro izmešati sve sastojke pa sipati u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno je rasporediti i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Nakon toga, izvaditi iz rerne i dodati 100g rendanog sira i 20g crnog ili belog susama. Zatim vratiti u rernu da se na istoj temperaturi peče još 15 minuta.

Isecite na parčiće i večera je spremna za serviranje! Prijatno!

 

Izvor:
Stil.Kurir/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar