Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LAKŠE NE MOŽE! Mafini od tikvica i sira se PRAVE za 5 minuta, a ostanu sveži 5 dana IDEALNI ZA doručak, užinu i večeru!

04.07.2025. 18:05 18:13
Piše:
Izvor:
Glossy
da
Foto: youtube prinstcrin

Ako tražite brzo, ukusno pecivo s kojim je moguće omanuti, ovi slani mafini od tikvica i sira su pun pogodak! Idealni su za bilo koje doba dana, najbolji deo je to što ne morate ni da cedite tikvice!

Tikvice tokom leta koristimo u pripremi slanih i slatkih jela, grilujemo ih, punimo, pohujemo i jednostavno obožavamo!

Puno hranljivih materija, vlakana i niskokalorično, ovo povrće je s razlogom najpopularnija letnja namirnica, a fenomenalan je sastojak za domaća peciva. Pored proje od tikvica, omiljeni su i slani mafini čija je glavna "zvezda" upravo ovo povrće. 

Priprema je brza i jednostavna, a rezultat su sočni mafini koji, ako se čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi, danima ostaju sveži!

da
Foto: youtube prinstcrin

Sastojci: 

           1 tikvica srednje veličine

           1/4 crvene paprike

           120 g rendanog sira po izboru

           2 velika jajeta

           so i biber po ukusu

           120 g brašna

           1 kašika praška za pecivo

Priprema

1.         Dobro operite tikvicu, pa je izrendajte na sitno i ostavite sa strane. Dovoljno je da odstoji 5-10 minuta da pusti višak vode, ali ne morate potom da ih cedite.

2.         U odvojenoj činiji umutite jaja, dodajte im so i biber, pa ubacite tikvicu, sitno seckanu papriku, rendani sir po izboru (najbolje kačkavalj) i promešajte.

3.         Dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

4.         Punite ovim testom korpice za pečenje koje ste rasporedili po kalupu za mafine.

5.         Pecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 25 minuta.

Izvor:
Glossy
Piše:
Pošaljite komentar