ЛАКШЕ НЕ МОЖЕ! Мафини од тиквица и сира се ПРАВЕ за 5 минута, а остану свежи 5 дана ИДЕАЛНИ ЗА доручак, ужину и вечеру!
Ако тражите брзо, укусно пециво с којим је могуће оманути, ови слани мафини од тиквица и сира су пун погодак! Идеални су за било које доба дана, најбољи део је то што не морате ни да цедите тиквице!
Тиквице током лета користимо у припреми сланих и слатких јела, грилујемо их, пунимо, похујемо и једноставно обожавамо!
Пуно хранљивих материја, влакана и нискокалорично, ово поврће је с разлогом најпопуларнија летња намирница, а феноменалан је састојак за домаћа пецива. Поред проје од тиквица, омиљени су и слани мафини чија је главна "звезда" управо ово поврће.
Припрема је брза и једноставна, а резултат су сочни мафини који, ако се чувају у херметички затвореној посуди, данима остају свежи!
Састојци:
• 1 тиквица средње величине
• 1/4 црвене паприке
• 120 г ренданог сира по избору
• 2 велика јајета
• со и бибер по укусу
• 120 г брашна
• 1 кашика прашка за пециво
Припрема
1. Добро оперите тиквицу, па је изрендајте на ситно и оставите са стране. Довољно је да одстоји 5-10 минута да пусти вишак воде, али не морате потом да их цедите.
2. У одвојеној чинији умутите јаја, додајте им со и бибер, па убаците тиквицу, ситно сецкану паприку, рендани сир по избору (најбоље качкаваљ) и промешајте.
3. Додајте брашно, претходно помешано с прашком за пециво, па мешајте док не добијете компактну смесу.
4. Пуните овим тестом корпице за печење које сте распоредили по калупу за мафине.
5. Пеците у рерни загрејаној на 200 око 25 минута.