„Mađarska pica“ nikad nije bila ukusnija! Ovo je NAJLEPŠI RECEPT ZA LANGOŠ Bukvalno se topi u ustima
Langoš se smatra najstarijim specijalitetom mađarske kuhinje na svetu, a pravi se od testa koji se prži u dubokom ulju.
Sam naziv jela potiče od reči lang što znači plamen, a povezuje se sa tim što se prvobitno priprema ou blizini plamena zidane peći.
Predstavlja super izbor za ukusan doručak ili večeru, a mnogi ih zovu i mađarskom picom, s obzirom da kada ispržite ove preukusne lepinjice, možete da ih premažete sastojcima po sopstvenom izboru.
Sastojci:
600 g brašna
2 dl mleka
2.5 dl vode
40 g kvasca
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 jaje
ulje za prženje
Za premazivanje:
2 dl kisele pavlake
2-3 čena belog luka
Priprema:
U veoma malo toplog mleka dodajte kvasac i šećer i pustite da se aktivira.
U brašno dodajte so, jaje, kvasav, mlako mleko i vodu.
Umesite testo sve dok ne počne da se odvaja od zidova posude.
Stavite krpu preko testa i ostavite da odstoji na toplom oko sat vremena.
Premesite testo još jedno, a zatim odvojte nekoliko jufkica. Svaku rastanjite prstima i pržite s obe strane u vrelom ulju dok ne dobiju rumenu boju.
Ispečene lepinje premažite pavlakom, iseckanim belim lukom, a po želji može da stavite i kačkavalj, slaninu, pečenicu ili šta već volite, piše Glosi.