Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJLAKŠI RECEPT ZA DŽEM OD ŠLJIVA - IZ RERNE! Bez stresa na šporetu UZ OVA DVA SASTOJKA uživaćete u nezaboravnom ukusu

17.07.2025. 19:30 19:35
Piše:
Izvor:
Žena.Blic
да
Foto: Pixabay.com/ ilustracija

Džem od šljiva je neizostavni deo slatke zimnice. Može se pripremiti na više načina, ali je recept iz rerne najjednostavniji i najlakši.

Uz to, ovako spremljen džem ima fantastičan ukus zbog dodavanja dva sastojka koja se savršeno slažu uz ovo slatko voće.

Džem od šljiva iz rerne savršen je kako za filovanje palačinki i slatkih kiflica, tako i kao namaz na hleb za doručak. Recept za pripremu ove zvezde slatke zimnice je veoma jednostavan: potrebne su vam šljive, šećer, malo čokolade za kuvanje i malo ruma.kad stavite tepsiju sa sastojcima u rernu, komotno možete da gledate film ili da obavljate druge kućne poslove - nema potrebe za "cupkanjem" pokraj šporeta, jer ovaj džem gotovo nikada ne može da zagori.

Recept za džem od šljiva iz rerne

да
Foto: freepik, ilustracija

Sastojci:

           2 kg šljiva

           600 g šećera

           50 g čokolade za kuvanje

           malo ruma

Priprema:

Šljive dobro operite, pa ih očistite od koštica i ređajte u dublji pleh. Pospite ih šećerom i ostavite da tako odstoje sat vremena. Posle sat vremena stavite pleh sa šljivama i šećerom u rernu uključenu na 100 stepeni i ostavite da se lagano kuva kako bi se fino zgusnuo.

Povremeno promešajte džem varjačom da bi se toplota iz rerne ravnomerno rasporedila po voću i šećeru. Kuvanje džema u rerni traje otprilike tri sata. Kad se džem skuva, dodajte 50 grama čokolade za kuvanje i malo ruma za dodatnu aromu, pa još jednom dobro promešajte džem i ostavite da se malo ohladi.

Sipajte džem u sterilisane tegle, čvrsto ih zatvorite i okrenite naopako da biste stvorili vakuum i tako produžili rok trajanja džema.

Izvor:
Žena.Blic
Piše:
Pošaljite komentar