Turski recept za faširane šnicle!
NAJSOČNIJE FAŠIRANE ŠNICLE! Turci ne stavljaju ni jaja ni prezle, a ovaj UKUS će vas oduševiti
Turske faširane šnicle spoj su brzine, jednostavnosti i bogatog ukusa. Priprema ne zahteva mnogo vremena ni sastojaka, a rezultat je savršen obrok za celu porodicu.
Pa, ako tražite obrok koji će vas osvojiti na prvi zalogaj, trebalo bi da isprobate ovaj recept.
Sočne, začinjene i pripremljene od mlevenog mesa, turske faširane šnicle mogu da se posluže uz različite priloge poput pire krompira, povrća ili salate. Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite. Osim toga, bitno je i da kupite čisto mleveno meso, od jedne vrste, a ne mešano.
Recept za turske faširane šnicle:
Potrebno je:
• 1 kg mlevenog mesa
• 1 kašičica bibera
• 1 kašiččica tucane paprike
• 1 kašičica slatke paprike
• 1 kašičica kumina
• 1 kašičica korijandera
• 1 kašika rendanog belog luka
• 1/2 šolje peršuna
• 1 crni luk
Priprema:
Isecite crni luk i stavite ga u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i sve dobro promešajte.
Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pecite u zagrejanom ulju.