Турски рецепт за фаширане шницле!
НАЈСОЧНИЈЕ ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ! Турци не стављају ни јаја ни презле, а овај УКУС ће вас одушевити
Турске фаширане шницле спој су брзине, једноставности и богатог укуса. Припрема не захтева много времена ни састојака, а резултат је савршен оброк за целу породицу.
Па, ако тражите оброк који ће вас освојити на први залогај, требало би да испробате овај рецепт.
Сочне, зачињене и припремљене од млевеног меса, турске фаширане шницле могу да се послуже уз различите прилоге попут пире кромпира, поврћа или салате. Како би биле сочне неопходно је да их добро зачините пре него што их испржите. Осим тога, битно је и да купите чисто млевено месо, од једне врсте, а не мешано.
Рецепт за турске фаширане шницле:
Потребно је:
• 1 кг млевеног меса
• 1 кашичица бибера
• 1 кашиччица туцане паприке
• 1 кашичица слатке паприке
• 1 кашичица кумина
• 1 кашичица коријандера
• 1 кашика ренданог белог лука
• 1/2 шоље першуна
• 1 црни лук
Припрема:
Исеците црни лук и ставите га у воду. У млевено месо додајте зачине, бели лук, першун и све добро промешајте.
Процедите црни лук и додајте га у смесу са месом. Добро сједините, па рукама обликујте лоптице, а затим и добро спљоштите. Пеците у загрејаном уљу.