Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEVEROVATNO LAKO I UKUSNO! Domaći kiseli krastavci za samo 15 minuta, čak i početnicima uspevaju

16.10.2025. 20:52 20:56
Piše:
Izvor:
Najžena/Dnevnik
da
Foto: freepik, ilustracija

Ako ste ikada pomislili da je pravljenje domaćih kiselih krastavaca komplikovano, ovaj recept će vas razuveriti!

Recept za kisele krastavce je jednostavan, ne zahteva nikakvo posebno iskustvo, a rezultat su hrskavi, savršeno ukiseljeni krastavčići koji će zaseniti sve kupovne varijante. Ne samo da su nezaobilazni u ruskoj salati i kao salata uz jela tokom zime, već će postati omiljeni dodatak svakom obroku. Ovaj recept provereno uspeva i savršen je za zimnicu.

Sastojci:

5 kg krastavčića

3 l vode

1 l alkoholnog sirćeta

250 g šećera

150 g soli

1 kesica bibera u zrnu

1 kesica vinobrana

Priprema:

Operite krastavce i složite u čiste tegle. Sve ostale sastojke pomešajte i dobro ih izmešajte da se rastope so i šećer. Sipajte u tegle do vrha i zatvorite ih. Tegle čuvajte na suvom mestu i ne otvarajte 21 dan.

 

Izvor:
Najžena/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar