Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEŽNI, SOČNI I MIRISNI Mafini od breskvi koji će vas osvojiti na prvi zalogaj

31.07.2025. 16:37 16:43
Piše:
Izvor:
Trpeza. Alo/Dnevnik
да
Foto: freepik, ilustracija

Savršeni za lagani početak dana ili popodnevnu pauzu – ovi mafini sa breskvama spajaju sve što volimo u jednom zalogaju.

Super idu uz šolju kafe.

Potrebno je:

           110 g omekšalog maslaca

           130 g smeđeg šećera

           2 jajeta

           100 ml jogurta

           2 kašičice ekstrakta vanile

           200 g brašna

           1 kašičica sode bikarbone

           1 kašičica praška za pecivo

           1/2 kašičice morske soli

           3 kašike mleka

           2 krupnije breskve isečene na kockice

Priprema:

Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite mafine u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom da li su pečeni.

Izvor:
Trpeza. Alo/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar