NEŽNI, SOČNI I MIRISNI Mafini od breskvi koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Savršeni za lagani početak dana ili popodnevnu pauzu – ovi mafini sa breskvama spajaju sve što volimo u jednom zalogaju.
Super idu uz šolju kafe.
Potrebno je:
• 110 g omekšalog maslaca
• 130 g smeđeg šećera
• 2 jajeta
• 100 ml jogurta
• 2 kašičice ekstrakta vanile
• 200 g brašna
• 1 kašičica sode bikarbone
• 1 kašičica praška za pecivo
• 1/2 kašičice morske soli
• 3 kašike mleka
• 2 krupnije breskve isečene na kockice
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite mafine u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom da li su pečeni.