НЕЖНИ, СОЧНИ И МИРИСНИ Мафини од брескви који ће вас освојити на први залогај
Савршени за лагани почетак дана или поподневну паузу – ови мафини са бресквама спајају све што волимо у једном залогају.
Супер иду уз шољу кафе.
Потребно је:
• 110 г омекшалог маслаца
• 130 г смеђег шећера
• 2 јајета
• 100 мл јогурта
• 2 кашичице екстракта ваниле
• 200 г брашна
• 1 кашичица соде бикарбоне
• 1 кашичица прашка за пециво
• 1/2 кашичице морске соли
• 3 кашике млека
• 2 крупније брескве исечене на коцкице
Припрема:
Рерну загрејте на 210 степени. У једној посуди сједините маслац, цимет и шећер. Шпатулом додајте брашно, па оставите са стране. Калуп за мафине подмажите. Умутите пенасто омекшали маслац, па додајте шечер и мутите још бар 3 минута. Додајте јаја, јогурт и ванилу. Умутите добро да се састојци сједине. Засебно помешајте брашно са прашком за пециво, циметом и сољу и содом бикарбоном. Шпатулом додајте смесу од јаја. Сипајте млеко, промешајте па додајте комадиће сеченог воћа. Пуните калупе. Првих пет минута пеците мафине у рерни загрејаној на 210 степени, па смањите температуру на 170 и пеците још 15 минута. Проверите чачкалицом да ли су печени.