clear sky
29°C
01.08.2025.
Нови Сад
eur
117.1734
usd
102.4512
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕЖНИ, СОЧНИ И МИРИСНИ Мафини од брескви који ће вас освојити на први залогај

31.07.2025. 16:37 16:43
Пише:
Извор:
Трпеза. Ало/Дневник
да
Фото: freepik, ilustracija

Савршени за лагани почетак дана или поподневну паузу – ови мафини са бресквама спајају све што волимо у једном залогају.

Супер иду уз шољу кафе.

Потребно је:

           110 г омекшалог маслаца

           130 г смеђег шећера

           2 јајета

           100 мл јогурта

           2 кашичице екстракта ваниле

           200 г брашна

           1 кашичица соде бикарбоне

           1 кашичица прашка за пециво

           1/2 кашичице морске соли

           3 кашике млека

           2 крупније брескве исечене на коцкице

Припрема:

Рерну загрејте на 210 степени. У једној посуди сједините маслац, цимет и шећер. Шпатулом додајте брашно, па оставите са стране. Калуп за мафине подмажите. Умутите пенасто омекшали маслац, па додајте шечер и мутите још бар 3 минута. Додајте јаја, јогурт и ванилу. Умутите добро да се састојци сједине. Засебно помешајте брашно са прашком за пециво, циметом и сољу и содом бикарбоном. Шпатулом додајте смесу од јаја. Сипајте млеко, промешајте па додајте комадиће сеченог воћа. Пуните калупе. Првих пет минута пеците мафине у рерни загрејаној на 210 степени, па смањите температуру на 170 и пеците још 15 минута. Проверите чачкалицом да ли су печени.

Извор:
Трпеза. Ало/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар