Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NIKADA VIŠE NEĆETE KUVATI KROMPIR KAO PRE Dodajte samo jednu kašiku ovoga i uživaćete u savršenom ukusu i teksturi

05.06.2025. 20:23 20:35
Piše:
Izvor:
Pink. rs
Foto: pixabay.com

Krompir je suštinski deo naše kuhinje i, bogat hranljivim materijama, dobija prepoznatljiv ukus i teksturu zahvaljujući neočekivanom sastojku: sirćetu.

Ova iznenađujuća kombinacija može potpuno promeniti način pripreme ove svestrane krtole.
Sirće, pored tradicionalne upotrebe u salatama i konzervaciji hrane, ima sposobnost da pojača ukus ovog povrća, jer uravnotežuje skrob sa kiselom notom, pružajući jedinstveno iskustvo ukusa; međutim, prednosti se tu ne zaustavljaju.

Koje su prednosti sirćeta na krompiru?

Prilikom kuvanja krompira, dodavanje sirćeta osigurava da ostane čvrst i ceo, sprečavajući da se raspadne ili postane previše mekan.

Pored toga, sirće sprečava potamnjivanje, održavajući izgled hrane.

Pogledajte vodič korak po korak za nanošenje sirćeta:

Isecite krompir na željene veličine i stavite ga u hladnu vodu.

Dodajte jednu kašiku sirćeta po litru vode.

Potopite 15 minuta, ocedite i osušite krompir.

Kuvajte krompir kako želite.

Dodatne upotrebe sirćeta u kuvanju

U kuvanju, sirće je neophodno u prelivima za salate i, zajedno sa maslinovim uljem, stvara klasičan začin.

Štaviše, sastojak pomaže u kiseljenju hrane, intenziviranju ukusa i konzerviranju sastojaka poput krastavaca i crnog luka.

Pogledajte i druge različite upotrebe:

Marinade – Omekšava meso i dodaje ukus.

Karamelizacija – Redukovano, pretvara se u sirup za karamelizaciju hrane.

Azijska kuhinja – Dodaje kiselost jelima poput sušija i supa.

Sprečavanje potamnjivanja – Sprečava potamnjivanje povrća poput artičoka.

Testenine i čišćenje – Sprečava lepljenje testenine i čisti voće i povrće.

Konzerviranje jaja – Olakšava uklanjanje ljuske i čuva belanca u kuvanim jajima.

Uključivanje tehnike sirćeta u vodi će revolucionisati način kuvanja krompira i druge hrane. Primena ovog znanja će poboljšati vaše kulinarske veštine i pružiti ukusnije i vizuelno privlačnije obroke.

Pink

Izvor:
Pink. rs
Piše:
Pošaljite komentar
Samostalno "ubijaju" sve po kući, u tandemu su PRAVO ČUDO Kombinacija SIRĆETA I TALOGA KAFE čisti za 5 plus! Domaćice mogu da odahnu

"Radi" bolje i od robota

куца

Samostalno "ubijaju" sve po kući, u tandemu su PRAVO ČUDO Kombinacija SIRĆETA I TALOGA KAFE čisti za 5 plus! Domaćice mogu da odahnu

29.05.2025. 19:22 19:32
PRVO ULJE ILI SIRĆE U KUPUS SALATU? Samo na ovaj način ćete sačuvati sve vitamine
храна

PRVO ULJE ILI SIRĆE U KUPUS SALATU? Samo na ovaj način ćete sačuvati sve vitamine

20.03.2025. 17:16 17:24