clear sky
24°C
07.06.2025.
Нови Сад
eur
117.1854
usd
102.4079
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НИКАДА ВИШЕ НЕЋЕТЕ КУВАТИ КРОМПИР КАО ПРЕ Додајте само једну кашику овога и уживаћете у савршеном укусу и текстури

05.06.2025. 20:23 20:35
Пише:
Извор:
Пинк. рс
Фото: pixabay.com

Кромпир је суштински део наше кухиње и, богат хранљивим материјама, добија препознатљив укус и текстуру захваљујући неочекиваном састојку: сирћету.

Ова изненађујућа комбинација може потпуно променити начин припреме ове свестране кртоле.
Сирће, поред традиционалне употребе у салатама и конзервацији хране, има способност да појача укус овог поврћа, јер уравнотежује скроб са киселом нотом, пружајући јединствено искуство укуса; међутим, предности се ту не заустављају.

Које су предности сирћета на кромпиру?

Приликом кувања кромпира, додавање сирћета осигурава да остане чврст и цео, спречавајући да се распадне или постане превише мекан.

Поред тога, сирће спречава потамњивање, одржавајући изглед хране.

Погледајте водич корак по корак за наношење сирћета:

Исеците кромпир на жељене величине и ставите га у хладну воду.

Додајте једну кашику сирћета по литру воде.

Потопите 15 минута, оцедите и осушите кромпир.

Кувајте кромпир како желите.

Додатне употребе сирћета у кувању

У кувању, сирће је неопходно у преливима за салате и, заједно са маслиновим уљем, ствара класичан зачин.

Штавише, састојак помаже у кисељењу хране, интензивирању укуса и конзервирању састојака попут краставаца и црног лука.

Погледајте и друге различите употребе:

Маринаде – Омекшава месо и додаје укус.

Карамелизација – Редуковано, претвара се у сируп за карамелизацију хране.

Азијска кухиња – Додаје киселост јелима попут сушија и супа.

Спречавање потамњивања – Спречава потамњивање поврћа попут артичока.

Тестенине и чишћење – Спречава лепљење тестенине и чисти воће и поврће.

Конзервирање јаја – Олакшава уклањање љуске и чува беланца у куваним јајима.

Укључивање технике сирћета у води ће револуционисати начин кувања кромпира и друге хране. Примена овог знања ће побољшати ваше кулинарске вештине и пружити укусније и визуелно привлачније оброке.

Пинк

Извор:
Пинк. рс
Пише:
Пошаљите коментар
Самостално "убијају" све по кући, у тандему су ПРАВО ЧУДО Комбинација СИРЋЕТА И ТАЛОГА КАФЕ чисти за 5 плус! Домаћице могу да одахну

"Ради" боље и од робота

куца

Самостално "убијају" све по кући, у тандему су ПРАВО ЧУДО Комбинација СИРЋЕТА И ТАЛОГА КАФЕ чисти за 5 плус! Домаћице могу да одахну

29.05.2025. 19:22 19:32
ПРВО УЉЕ ИЛИ СИРЋЕ У КУПУС САЛАТУ? Само на овај начин ћете сачувати све витамине
храна

ПРВО УЉЕ ИЛИ СИРЋЕ У КУПУС САЛАТУ? Само на овај начин ћете сачувати све витамине

20.03.2025. 17:16 17:24