NIKO VAM NIJE REKAO: Jedan sastojak pravi neverovatnu razliku u krompir salati
Krompir salata idealan je obrok za svako doba dana, a zahvaljujući jednom sastojku uspećete značajno da poboljšate njen ukus.
Majonez ostaje savršen dodatak, ali kuvari sa stranice Food52 predlažu još jedan sastojak za kremastu i pikantnu krompir salatu. Preporučuju da kao osnovu koristite majonez, a zatim dodate mlaćenicu (tečnost koja ostaje nakon pravljenja maslaca od pavlake), mladi luk i, što je ključno – ren.
Potrebni sastojci
680 grama mladog krompira
85 grama mlaćenice
75 grama majoneza
1,5 velika kašika rena
1 velika kašika svežeg mlevenog kopra
25 grama iseckanog mladog luka
Priprema
Stavite krompir u veliku šerpu i prelijte ga hladnom vodom tako da bude pokriven najmanje dva i po centimetra. Dodajte dve kašike soli i pustite da provri na jakoj vatri, a zatim je smanjite.
Kuvajte krompir 12 do 15 minuta. Smanjena vatra će ga učiniti mekanim bez da postane kašast, a kora će ostati netaknuta. Ocedite ga i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Dok se hladi, u velikoj činiji pomešajte preostale sastojke i umutite žicom.
Kada se krompir ohladi, presecite ga po dužini na četvrtine i dobro izmešajte sa ostalim sastojcima. Po želji dodajte so i biber. Prekrijte činiju sa krompirom i stavite u frižider pre služenja.