Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OBROK SALATA KOJU MOŽETE JESTI SVAKOG DANA Lagana, zdrava, puna boja, a za 15 minuta rešava čitav ručak

27.06.2025. 19:24 19:32
Piše:
Izvor:
Stvarukusa.mondo
da
Foto: freepik, ilustracija

Šarena letnja salata sa leblebijama koja će vas zasititi, osvežiti i napuniti energijom bez grama krivice

Ova šarena salata biće pun pogodak kad poželite nešto lagano, a hranljivo.

Sastojci:

           1 krastavac

           200 g kuvanih leblebija 

           1/2 crvene ili žute paprike

           50 g maslina

           200 g paradajza (čeri ili običnog)

           Malo svežeg peršuna

           1 crveni luk

           1 čen belog luka

           1 kašika limunovog soka

           1 kašičica meda

           So i biber po ukusu

           2–3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Ova salata je pravo letnje osveženje – lagana, zasitna i puna boja, ukusa i zdravih sastojaka. Idealna je kao samostalan obrok, za poneti ili kao prilog uz roštilj i druga jela.

Operite povrće. Krastavac, papriku i paradajz isecite na kockice ili kriške. Crveni luk tanko narežite, a beli luk sitno iseckajte. U velikoj činiji pomešajte sve povrće, dodajte kuvane leblebije, masline i seckani peršun.

U manjoj posudi umutite limunov sok, med, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte dresing preko salate i dobro promešajte.

Savet:

Ako imate vremena, ostavite salatu da odstoji 15–20 minuta u frižideru – ukusi će se lepo povezati i biće još ukusnija.

Izvor:
Stvarukusa.mondo
Piše:
Pošaljite komentar