OBROK SALATA KOJU MOŽETE JESTI SVAKOG DANA Lagana, zdrava, puna boja, a za 15 minuta rešava čitav ručak
Šarena letnja salata sa leblebijama koja će vas zasititi, osvežiti i napuniti energijom bez grama krivice
Ova šarena salata biće pun pogodak kad poželite nešto lagano, a hranljivo.
Sastojci:
• 1 krastavac
• 200 g kuvanih leblebija
• 1/2 crvene ili žute paprike
• 50 g maslina
• 200 g paradajza (čeri ili običnog)
• Malo svežeg peršuna
• 1 crveni luk
• 1 čen belog luka
• 1 kašika limunovog soka
• 1 kašičica meda
• So i biber po ukusu
• 2–3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Ova salata je pravo letnje osveženje – lagana, zasitna i puna boja, ukusa i zdravih sastojaka. Idealna je kao samostalan obrok, za poneti ili kao prilog uz roštilj i druga jela.
Operite povrće. Krastavac, papriku i paradajz isecite na kockice ili kriške. Crveni luk tanko narežite, a beli luk sitno iseckajte. U velikoj činiji pomešajte sve povrće, dodajte kuvane leblebije, masline i seckani peršun.
U manjoj posudi umutite limunov sok, med, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte dresing preko salate i dobro promešajte.
Savet:
Ako imate vremena, ostavite salatu da odstoji 15–20 minuta u frižideru – ukusi će se lepo povezati i biće još ukusnija.