Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVAKO NEŠTO JEFTINO I UKUSNO ODAVNO NISTE PROBALI! Kokos, jogurt i čokolada, UKUS koji će vas osvojiti bez mnogo truda

01.08.2025. 16:24 16:31
Piše:
Izvor:
superžena
da
Foto: freepik, ilustracija

Kokos je jedna od omiljenih namirnica kada su u pitanju slatkiši, pa ukoliko vam je potrebno pravo letnje osveženje - pozabavite se receptom za ovu preukusnu poslasticu neodoljivog ukusa.

Tokom leta uglavnom svi posežemo za brzim receptima za kolače, pa je ovaj kokos kolač idealan izbor. Pravi se od osnovnih namirnica koje sigurno već imate u kuhinji, a rezultat je mekana i mirisa poslastica za koju vam neće biti potrebno puno vremena - jednostavna priprema i pola sata pečenja. 

Sastojci 

Napomenućemo da je mera čaša od 2 dl, a potrebno vam je:

- čaša jogurta 

 čaša mleka

- čaša ulja

- čaša kokosa

- kesica vanilin šećera

- 2 čaše šećera

- 2 čaše brašna

- kašičica praška za pecivo

Priprema

U većoj posudi, varjačom ili špatulom, sjedinite jogurt, mleko i ulje. Dodajte kokos, vanilin šećer i šećer, pa nastavite s mešanjem dok ne dobijete glatku smesu.

Postepeno umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo.

Smesu prebacite u manji kalup (20×17 cm), prethodno namašćen i pobrašnjen.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 30 minuta, proveravajući čačkalicom da li je pečeno.

Glazura

- 100 g tamne čokolade

- 3 kašike ulja

Otopite čokoladu s uljem na pari ili na vrlo laganoj vatri i prelijte preko toplog kolača. Sačekajte da se glazura stegne, pa isecite kolač na porcije.

Završni savet

Da bi glazura bila sjajna i ravnomerna, prelivajte kolač dok je još malo topao, a sa rezanjem sačekajte još malo, dok se čokolada potpuno ne stvrdne.

Izvor:
superžena
Piše:
Pošaljite komentar