few clouds
33°C
02.08.2025.
Нови Сад
eur
117.1721
usd
102.5846
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВАКО НЕШТО ЈЕФТИНО И УКУСНО ОДАВНО НИСТЕ ПРОБАЛИ! Кокос, јогурт и чоколада, УКУС који ће вас освојити без много труда

01.08.2025. 16:24 16:31
Пише:
Извор:
superžena
da
Фото: freepik, ilustracija

Кокос је једна од омиљених намирница када су у питању слаткиши, па уколико вам је потребно право летње освежење - позабавите се рецептом за ову преукусну посластицу неодољивог укуса.

Током лета углавном сви посежемо за брзим рецептима за колаче, па је овај кокос колач идеалан избор. Прави се од основних намирница које сигурно већ имате у кухињи, а резултат је мекана и мириса посластица за коју вам неће бити потребно пуно времена - једноставна припрема и пола сата печења. 

Састојци 

Напоменућемо да је мера чаша од 2 дл, а потребно вам је:

- чаша јогурта 

 чаша млека

- чаша уља

- чаша кокоса

- кесица ванилин шећера

- 2 чаше шећера

- 2 чаше брашна

- кашичица прашка за пециво

Припрема

У већој посуди, варјачом или шпатулом, сједините јогурт, млеко и уље. Додајте кокос, ванилин шећер и шећер, па наставите с мешањем док не добијете глатку смесу.

Постепено умешајте брашно помешано с прашком за пециво.

Смесу пребаците у мањи калуп (20×17 цм), претходно намашћен и побрашњен.

Пеците у рерни загрејаној на 180 °Ц око 30 минута, проверавајући чачкалицом да ли је печено.

Глазура

- 100 г тамне чоколаде

- 3 кашике уља

Отопите чоколаду с уљем на пари или на врло лаганој ватри и прелијте преко топлог колача. Сачекајте да се глазура стегне, па исеците колач на порције.

Завршни савет

Да би глазура била сјајна и равномерна, преливајте колач док је још мало топао, а са резањем сачекајте још мало, док се чоколада потпуно не стврдне.

Извор:
superžena
Пише:
Пошаљите коментар