Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PANCEROTE IZ RERNE KOJE ĆETE POŽELETI DA JEDETE SVAKI DAN Bez prženja u ulju i stajanja pored šporeta!

29.09.2025. 11:39 11:54
Piše:
Izvor:
Blic žena
pancerota
Foto: unsplash.com, ilustracija

Ako tražite brzi recept koji će osvojiti celu porodicu, pancerote iz rerne su pravi izbor.

Topli, mirisni i savršeno hrskavi spolja, a mekani i sočni iznutra, ovi zalogaji donose najbolje od domaće kuhinje bez komplikacija. Za njihovu pripremu nije potrebno dugo čekanje ni posebne veštine - dovoljno je malo mašte i nekoliko osnovnih sastojaka koje sigurno već imate kod kuće.

Za razliku od klasičnih prženih pancerota, ova verzija peče se u rerni, pa su znatno laganiji, a jednako ukusni. Mekano testo, nadev od paradajza, šunke, sira i kiselih krastavaca stvara savršenu ravnotežu ukusa kojoj je teško odoleti. Bilo da ih spremate za brzi ručak, večeru ili druženje s prijateljima, ove pancerote će nestati sa stola brže nego što mislite.

панцерота
Foto: Canva/Ilustracija

Sastojci:

Za testo:

- 500 g brašna

- 1 kesica suvog kvasca

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica soli

- 250 ml tople vode

- 2 kašike ulja

Za nadev:

- pasirana paradajz-salsa (možete je začiniti po želji)

- šunka

- sir

- kiseli krastavci

Priprema:

Umestite testo od svih sastojaka i ostavite da naraste oko 30 minuta. Razvucite testo i izrežite krugove. Na sredinu svakog stavite malo pasirane paradajz-salse, sira, šunke i kiselih krastavaca. Preklopite krug na pola, a ivice pritisnite viljuškom. Premažite mlekom ili umućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
 

Izvor:
Blic žena
Piše:
Pošaljite komentar