Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PAPRIKE KOJE NE DOČEKAJU ZIMU! Somborke punjene sirom spremite za tren oka, a uživajte već sutra u svakom zalogaju

05.09.2025. 20:51 21:00
Piše:
Izvor:
Žena.Blic
da
Foto: freepik, ilustracija

Paprike punjene sirom bude nostalgiju i podsećaju na ukus domaće kuhinje iz detinjstva.

Posebno je cenjena sorta Somborka, koja svojom sočnošću i blagom slatkoćom čini savršenu bazu za fil od sira. Ovaj recept je jednostavan, ali odličan, u to nemojte sumnjati.

Tradicionalni recepti za paprike punjene sirom prenosi se generacijama i savršeno kombinuje svežinu povrća sa bogatim ukusom sira. Paprike se pažljivo pune, začine po ukusu i ostave da odstoje, kako bi se arome sjedinile i dostigle pun potencijal.

Ovaj način pripreme omogućava da već narednog dana uživate u sočnim paprikama koje odišu domaćom toplinom i jednostavnošću – idealne za sve prilike, od porodičnih ručkova do svečanih trpeza.

Somborke punjene sirom

Potrebno je:

           1 kg Somborke paprike

           1 kg sira za pitu

           So po ukusu

Kompletnu pripremu možete pogledati OVDE

Izvor:
Žena.Blic
Piše:
Pošaljite komentar