Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PATIŠPANJ KOJI NE MOŽE DA NE USPE! Evo šta radi svaki majstor kolača da bude bez greške savršen

30.05.2025. 17:48 17:58
Piše:
Izvor:
Krstarica/gastro.24sata.hr
a
Foto: freepik, ilustracija

Pogledajte kako da pripremite patišpanj koji uspeva svaki put!

Postoje određene cake koje je dobro zapamtiti i pridržavati ih se kad god pripremate kolače, tako neće biti problema oko uspeha.

– Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.

– Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.

a
Foto: freepik, ilustracija

– Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.

– Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejete, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno.

– Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.

– Rerna uvek prvo mora da se zagreje – tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.

– Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.

Izvor:
Krstarica/gastro.24sata.hr
Piše:
Pošaljite komentar