ПАТИШПАЊ КОЈИ НЕ МОЖЕ ДА НЕ УСПЕ! Ево шта ради сваки мајстор колача да буде без грешке савршен
Погледајте како да припремите патишпањ који успева сваки пут!
Постоје одређене цаке које је добро запамтити и придржавати их се кад год припремате колаче, тако неће бити проблема око успеха.
– Уколико није другачије наглашено у рецепту, жуманца и беланца мутите одвојено.
– Беланца увек стављајте у потпуно суву посуду.
– Када жуманца пенасто умутите са шећером, не остављајте да стоје и да се прави корица, већ наставите одмах да додајете друге састојке.
– Брашно и прашак за пециво увек заједно просејете, а ако не желите да сејете, прве их промешајте заједно.
– Када додајете беланца у жуманца, увек лагано сједините варјачом, јер се може догодити да смеса падне уколико се то уради миксером.
– Рерна увек прво мора да се загреје – тек се онда патишпањ ставља на печење.
– Никада не отварајте рерну док не прође барем пола печења, јер се може догодити да патишпањ падне.