clear sky
15°C
01.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2105
usd
103.2874
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПАТИШПАЊ КОЈИ НЕ МОЖЕ ДА НЕ УСПЕ! Ево шта ради сваки мајстор колача да буде без грешке савршен

30.05.2025. 17:48 17:58
Пише:
Извор:
Крстарица/гастро.24сата.хр
a
Фото: freepik, ilustracija

Погледајте како да припремите патишпањ који успева сваки пут!

Постоје одређене цаке које је добро запамтити и придржавати их се кад год припремате колаче, тако неће бити проблема око успеха.

– Уколико није другачије наглашено у рецепту, жуманца и беланца мутите одвојено.

– Беланца увек стављајте у потпуно суву посуду.

a
Фото: freepik, ilustracija

– Када жуманца пенасто умутите са шећером, не остављајте да стоје и да се прави корица, већ наставите одмах да додајете друге састојке.

– Брашно и прашак за пециво увек заједно просејете, а ако не желите да сејете, прве их промешајте заједно.

– Када додајете беланца у жуманца, увек лагано сједините варјачом, јер се може догодити да смеса падне уколико се то уради миксером.

– Рерна увек прво мора да се загреје – тек се онда патишпањ ставља на печење.

– Никада не отварајте рерну док не прође барем пола печења, јер се може догодити да патишпањ падне.

Извор:
Крстарица/гастро.24сата.хр
Пише:
Пошаљите коментар