POSNI VANILA MAFINI: Ukućani će se otimati za svaki zalogaj
Ovi neodoljivi slatkiši osvajaju svojom mekoćom i bogatim ukusom vanile, a možete dodati i omiljeno voće po izboru...
Sastojci:
dve i po šolje brašna
šolja šećera
kašičica i po praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
šolja i po bademovog mleka
pola šolje smeđeg šećera
pola šolje suncokretovog ulja
dve kašike ekstrakta vanile
Još potrebno, za fil:
pola šolje margarina
tri šolje šećera
dve kašike bademovog mleka
pola kašičice ekstrakta vanile
voće po izbor
Priprema:
Pomešati brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
U drugoj posudi pomešati bademovo mleko, smeđi šećer, ulje i ekstrakt vanile. Dodati u činiju sa brašnom i sve dobro sjediniti.
Izliti u podmazane kalupe za mafine i peći u rerni na 180 stepeni 20-22 minuta.
U međuvremenu mikserom umutiti margarin sa šećerom, mlekom i vanilom.
Filovati ohlađene mafine i poslužiti.
Informer.rs/ Dnevnik