Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRAVE SE BEZ KAPI ULJA, A MEKE SU KAO DUŠA Ove mekike iz rerne gotove su za 10 minuta, nestaju sa stola još brže

08.07.2025. 19:23 19:30
Piše:
Izvor:
Glossy
da
Foto: freepik, ilustracija

Da li i vi volite da jedete mekike, ali vam je mrsko da stojite pored šporeta dok ih pržite? Razumemo vas potpuno, pa vam zato i predstavljamo jedan neobičan recept za mekike iz rerne.

Moći ćete da uživate u ukusnom obroku, uz slani ili slatki namaz, a dok se one peku moći ćete da postavite sto ili pripremite omiljenu salatu. 

Testo za ove vazdušaste mekike se pravi od samo tri sastojka, a ako želite možete (a i ne morate) da stavite fil u omiljeno pecivo.

Brzo se peku, a jedina mana jeste što treba da sačekate da se testo udvostruči. 

Sastojci: 

           250 gr brašna

           200 ml mlake vode

           1 kesica suvog kvasca 

Za fil: 

           2 jaja

           200 gr sira 

Priprema: 

Dodajte u brašno kvasac, pa napravite udubljenje i malo po malo dodajte mlaku vodu dok ne dobijete lepljivo testo. 

Kada napravite kompaktnu smesu, stavite foliju i ostavite da prenoći u frižideru kako bi se testo udvostručilo.  

Sutradan, vlažnim rukama pravite loptice od testa i razvucite ih oklagijom koju ste prethodno premazali brašnom. 

Potom pravite krugove od testa i u sredinu stavljate po malo fila.

Poređajte mekike u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih 10 minuta na 180 stepeni.

Izvor:
Glossy
Piše:
Pošaljite komentar