PRAVE SE BEZ KAPI ULJA, A MEKE SU KAO DUŠA Ove mekike iz rerne gotove su za 10 minuta, nestaju sa stola još brže
Da li i vi volite da jedete mekike, ali vam je mrsko da stojite pored šporeta dok ih pržite? Razumemo vas potpuno, pa vam zato i predstavljamo jedan neobičan recept za mekike iz rerne.
Moći ćete da uživate u ukusnom obroku, uz slani ili slatki namaz, a dok se one peku moći ćete da postavite sto ili pripremite omiljenu salatu.
Testo za ove vazdušaste mekike se pravi od samo tri sastojka, a ako želite možete (a i ne morate) da stavite fil u omiljeno pecivo.
Brzo se peku, a jedina mana jeste što treba da sačekate da se testo udvostruči.
Sastojci:
• 250 gr brašna
• 200 ml mlake vode
• 1 kesica suvog kvasca
Za fil:
• 2 jaja
• 200 gr sira
Priprema:
Dodajte u brašno kvasac, pa napravite udubljenje i malo po malo dodajte mlaku vodu dok ne dobijete lepljivo testo.
Kada napravite kompaktnu smesu, stavite foliju i ostavite da prenoći u frižideru kako bi se testo udvostručilo.
Sutradan, vlažnim rukama pravite loptice od testa i razvucite ih oklagijom koju ste prethodno premazali brašnom.
Potom pravite krugove od testa i u sredinu stavljate po malo fila.
Poređajte mekike u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih 10 minuta na 180 stepeni.