ПРАВЕ СЕ БЕЗ КАПИ УЉА, А МЕКЕ СУ КАО ДУША Ове мекике из рерне готове су за 10 минута, нестају са стола још брже
Да ли и ви волите да једете мекике, али вам је мрско да стојите поред шпорета док их пржите? Разумемо вас потпуно, па вам зато и представљамо један необичан рецепт за мекике из рерне.
Моћи ћете да уживате у укусном оброку, уз слани или слатки намаз, а док се оне пеку моћи ћете да поставите сто или припремите омиљену салату.
Тесто за ове ваздушасте мекике се прави од само три састојка, а ако желите можете (а и не морате) да ставите фил у омиљено пециво.
Брзо се пеку, а једина мана јесте што треба да сачекате да се тесто удвостручи.
Састојци:
• 250 гр брашна
• 200 мл млаке воде
• 1 кесица сувог квасца
За фил:
• 2 јаја
• 200 гр сира
Припрема:
Додајте у брашно квасац, па направите удубљење и мало по мало додајте млаку воду док не добијете лепљиво тесто.
Када направите компактну смесу, ставите фолију и оставите да преноћи у фрижидеру како би се тесто удвостручило.
Сутрадан, влажним рукама правите лоптице од теста и развуците их оклагијом коју сте претходно премазали брашном.
Потом правите кругове од теста и у средину стављате по мало фила.
Поређајте мекике у плех обложен папиром за печење и пеците их 10 минута на 180 степени.