broken clouds
17°C
09.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1768
usd
99.7929
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРАВЕ СЕ БЕЗ КАПИ УЉА, А МЕКЕ СУ КАО ДУША Ове мекике из рерне готове су за 10 минута, нестају са стола још брже

08.07.2025. 19:23 19:30
Пише:
Извор:
Glossy
da
Фото: freepik, ilustracija

Да ли и ви волите да једете мекике, али вам је мрско да стојите поред шпорета док их пржите? Разумемо вас потпуно, па вам зато и представљамо један необичан рецепт за мекике из рерне.

Моћи ћете да уживате у укусном оброку, уз слани или слатки намаз, а док се оне пеку моћи ћете да поставите сто или припремите омиљену салату. 

Тесто за ове ваздушасте мекике се прави од само три састојка, а ако желите можете (а и не морате) да ставите фил у омиљено пециво.

Брзо се пеку, а једина мана јесте што треба да сачекате да се тесто удвостручи. 

Састојци: 

           250 гр брашна

           200 мл млаке воде

           1 кесица сувог квасца 

За фил: 

           2 јаја

           200 гр сира 

Припрема: 

Додајте у брашно квасац, па направите удубљење и мало по мало додајте млаку воду док не добијете лепљиво тесто. 

Када направите компактну смесу, ставите фолију и оставите да преноћи у фрижидеру како би се тесто удвостручило.  

Сутрадан, влажним рукама правите лоптице од теста и развуците их оклагијом коју сте претходно премазали брашном. 

Потом правите кругове од теста и у средину стављате по мало фила.

Поређајте мекике у плех обложен папиром за печење и пеците их 10 минута на 180 степени.

Извор:
Glossy
Пише:
Пошаљите коментар