Recept dana: Punjeni paradajz
          19.11.2018.
          09:44
                      09:50
                  
                  
                          
                
          Komentari (0)
        
      Dekorativno i ukusno, ovo će jelo sasvim sigurno osvojiti sva čula. Jednpostavno za pripremu, a tajna uspeha je u fantastičnoj kombinaciji povrća...
Sastojci:
- 3 paradajza,
- glavica crnog luka,
- 1 šargarepa,
- 100 g mariniranih šampinjona,
- 4 krompira,
- kašika suvog biljnog začina,
- kašičica bibera,
- so po ukusu,
- ulje po potrebi
Priprema:
1. Izdubiti paradajz, posoliti i ostaviti da se ocedi.
2. Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk, zatim dodati rendanu šargarepu, šampinjone i rendani krompir.
3. Začiniti po ukusu, pržiti sve zajedno desetak minuta, pa skloniti sa šporeta.
4. Napuniti paradajz, poređati u podmazan vatrostalni sud i peći na 200 stepeni oko pola sata.
5. Po ukusu i za bogatiju aromu, pre pečenja se može narendati i malo sira.