Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUČAK KOJI OBARA SA NOGU! Jednostavan recept za lovačke šnicle koje se tope u ustima i imaju neodoljiv sos

14.09.2025. 11:41 11:47
Piše:
Izvor:
Ona.rs/ Dnevnik
da
Foto: freepik, ilustracija

Ako tražite ručak koji je bogatog ukusa, miriše na domaću kuhinju i lako se sprema, lovačke šnicle su pravi izbor.

Ovo jelo je omiljeno u mnogim domaćinstvima jer se meso topi u ustima, a neodoljiv sos svima se odmah dopadne. Recept je zaista jednostavan, a sve što vam treba u kuhinji je - ljubav prema mesu.

Sastojci za lovačke šnicle:

500 g junećih šnicli

100 g brašna

2 kašike aleve paprike

2 čena belog luka

so

biber

lovorov list

maslinovo ulje

Priprema lovačkih šnicli:

Juneće šnicle istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i alevu papriku, pa uvaljajte šnicle u to. U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa spuštajte meso da se prži.

Posudu za pečenje nauljite, pa naređajte polovinu isprženog mesa. Preko šnicli pospite malo brašna koje je pomešano za začinskom paprikom. Beli luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.

Isto uradite i kada poređate drugu polovinu mesa, pa dodajte i lovorov list, pa nalijte vodom da meso ogrezne.Posudu sa šniclama stavite na ringlu i kuvajte dok se tečnost ne ukrčka. Kada su lovačke šnicle omekšale, zapecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Lovačke šnicle su spremne za jelo i poslužite uz pire krompir i sezonsku salatu.

Prijatno!

 

Izvor:
Ona.rs/ Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar