Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠENO LETNJE OSVEŽENJE! Čizkejk sa borovnicama koji se ne peče i uvek uspeva

11.08.2025. 21:18 21:24
Piše:
Izvor:
Stvarukusa/Dnevnik
да
Foto: freepik, ilustracija

Ovaj čizkejk sa borovnicama koji se ne peče je savršen za letnje vrućine!

Sastojci za čizkejk sa borovnicama koji se ne peče:

           Za testo:

           150 grama digestivnog keksa ili krekera

           1 kašika šećera

           8 kašika maslaca, istopljenog

           Za fil:

           450 grama krem sira

           130 grama šećera

           2 kašike kisele pavlake

           2 kašike limunovog soka

           250 mililitara pavlake za šlag

           Za preliv:

           400 grama borovnica

           80 mililitara vode

           1 kašika limunovog soka

           2 kašike šećera

           1 kašika kukuruznog skroba

Kako se pravi čizkejk sa borovnicama koji se ne peče?

U procesoru za hranu sameljite keks, zatim dodajte šećer i maslac, kako biste dobili koru za čizkejk sa borovnicama. Promešajte da se dobro sjedini. Kalup sa odvojivim dnom obložite papirom za pečenje, i dobijenu smesu utisnite tako da dobijete ravno dno i oko pet centimetara kore po ivicama. Stavite 15 minuta u zamrzivač, ili 30 minuta u frižider.

Dok se kora hladi, mikserom umutite najpre šlag u jednoj posudi. U drugoj, umutite krem sir i šećer oko tri minuta, pa dodajte limunov sok i pavlaku i mutite još oko jedan minut. Špatulom pomešajte ovaj krem sa šlagom.

U šerpi pomešajte vodu, borovnice, limunov sok i skrob. Na jačoj vatri, za oko 5-6 minuta, borovnice će otpustiti sok i dobićete divan ljubičasti preliv pun voća.

Izvadite kalup sa korom i stavite pola fila na nju, dobro razmažite da dobijete ravnomeran sloj. Fil pažljivo prelijte jednom četvrtinom sosa od borovnica, najbolje je da koristite kutlaču. Drškom napravite šare tako što ćete blago pomešati fil i voće. Preko sipajte ostatak fila, izravnajte špatulom, pa sipajte drugu četvrtinu sosa od borovnica i poravnajte. Ostatak sosa sačuvajte za služenje, kada na svaku porciju treba da sipate kašiku-dve ukusnih borovnica. Prijatno!

Izvor:
Stvarukusa/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar