Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠENSTVO ZA LETNJE DANE! Tart bez pečenja sa malinama i belom čokoladom koji će vas oboriti s nogu

18.06.2025. 18:07 18:13
Piše:
Izvor:
24 sedam
не
Foto: freepik, ilustracija

Kada poželite nešto slatko, osvežavajuće i neodoljivo kremasto, ovaj desert je pravi izbor.

Kombinacija hrskave podloge od keksa, bogatog fila od bele čokolade i osvežavajućih malina stvara savršeni balans ukusa, lagan, a luksuzan.

Bez pečenja, bez komplikacija, a sa efektom koji osvaja na prvi zalogaj. Idealna poslastica za tople dane, proslave ili kada jednostavno želite da zasladite sebi dan.

Vreme pripreme:

           30 minuta ( 3 sata hlađenja)

Sastojci:

Kora:

           300 g mlevenog keksa

           125 g otopljenog putera

           130 ml mleka

           1 kesica vanilinog šećera

Fil:

           400 g bele čokolade

           200 ml slatke pavlake

           250g malina

Priprema:

1. Pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, prah šećer i mleko dok ne dobijete ujednačenu smesu. Utisnite smesu ravnomerno uz dno i ivice kalupa. Kalup stavite u frižider da se kora stegne dok pripremate fil.

2. U šerpi zagrejte slatku pavlaku i dodatnu količinu putera do tačke ključanja. Sklonite sa vatre, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi i fil ne postane gladak i kremast.

3. Na ohlađenu koru rasporedite sveže ili smrznute maline, a zatim preko njih sipajte pripremljeni fil. Tart odložite u frižider na tri sata, dok se potpuno ne stegne.

Izvor:
24 sedam
Piše:
Pošaljite komentar