clear sky
16°C
21.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2112
usd
101.6752
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕНСТВО ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ! Тарт без печења са малинама и белом чоколадом који ће вас оборити с ногу

18.06.2025. 18:07 18:13
Пише:
Извор:
24 sedam
не
Фото: freepik, ilustracija

Када пожелите нешто слатко, освежавајуће и неодољиво кремасто, овај десерт је прави избор.

Комбинација хрскаве подлоге од кекса, богатог фила од беле чоколаде и освежавајућих малина ствара савршени баланс укуса, лаган, а луксузан.

Без печења, без компликација, а са ефектом који осваја на први залогај. Идеална посластица за топле дане, прославе или када једноставно желите да засладите себи дан.

Време припреме:

           30 минута (+ 3 сата хлађења)

Састојци:

Кора:

           300 г млевеног кекса

           125 г отопљеног путера

           130 мл млека

           1 кесица ванилиног шећера

Фил:

           400 г беле чоколаде

           200 мл слатке павлаке

           250г малина

Припрема:

1. Помешајте млевени кекс, отопљени путер, прах шећер и млеко док не добијете уједначену смесу. Утисните смесу равномерно уз дно и ивице калупа. Калуп ставите у фрижидер да се кора стегне док припремате фил.

2. У шерпи загрејте слатку павлаку и додатну количину путера до тачке кључања. Склоните са ватре, додајте белу чоколаду и мешајте док се не истопи и фил не постане гладак и кремаст.

3. На охлађену кору распоредите свеже или смрзнуте малине, а затим преко њих сипајте припремљени фил. Тарт одложите у фрижидер на три сата, док се потпуно не стегне.

Извор:
24 sedam
Пише:
Пошаљите коментар