Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SOČNI, MEKI I PUNI JAGODA Ovi mafini će vam zameniti i doručak i dezert

20.05.2025. 17:19 17:22
Piše:
Izvor:
stvar ukusa.mondo/Dnevnik
мафини
Foto: freepik, ilustracija

Ovi mafini nestaju dok su još topli – a savršeni su i sutradan uz šolju kafe ili limunade.

Sastojci:

Za jagode:

           200 g jagoda, isečenih na komadiće

           1 kašika šećera

           1 kašika limunovog soka 

Za testo:

           2 jajeta

           prstohvat soli

           110 g šećera

           1 kesica vanilin šećera 

           110 ml ulja 

           110 ml jogurta

           220 g brašna

           1 kesica praška za pecivo

мафини
Foto: freepik, ilustracija

Priprema:

Ovi mafini sa jagodama su savršen spoj sočnog voća i mekanog testa – pravi letnji desert koji miriše na domaću kuhinju i sprema se za tili čas.

Jagode pomešajte s kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok dok pripremate testo. 

Umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i jogurt, dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu rasporedite u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina stavite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 °C oko 20 minuta, dok ne porumene.

Savet: Za dodatnu sočnost, malo soka od jagoda možete kašikom staviti preko svakog mafina pre pečenja – dobićete mirisnu, voćnu notu na vrhu.

Izvor:
stvar ukusa.mondo/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar