SOČNI, MEKI I PUNI JAGODA Ovi mafini će vam zameniti i doručak i dezert
Ovi mafini nestaju dok su još topli – a savršeni su i sutradan uz šolju kafe ili limunade.
Sastojci:
Za jagode:
• 200 g jagoda, isečenih na komadiće
• 1 kašika šećera
• 1 kašika limunovog soka
Za testo:
• 2 jajeta
• prstohvat soli
• 110 g šećera
• 1 kesica vanilin šećera
• 110 ml ulja
• 110 ml jogurta
• 220 g brašna
• 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Ovi mafini sa jagodama su savršen spoj sočnog voća i mekanog testa – pravi letnji desert koji miriše na domaću kuhinju i sprema se za tili čas.
Jagode pomešajte s kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok dok pripremate testo.
Umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i jogurt, dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu rasporedite u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina stavite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 °C oko 20 minuta, dok ne porumene.
Savet: Za dodatnu sočnost, malo soka od jagoda možete kašikom staviti preko svakog mafina pre pečenja – dobićete mirisnu, voćnu notu na vrhu.