broken clouds
21°C
20.05.2025.
Нови Сад
eur
117.239
usd
104.2773
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СОЧНИ, МЕКИ И ПУНИ ЈАГОДА Ови мафини ће вам заменити и доручак и дезерт

20.05.2025. 17:19 17:22
Пише:
Извор:
ствар укуса.мондо/Дневник
мафини
Фото: freepik, ilustracija

Ови мафини нестају док су још топли – а савршени су и сутрадан уз шољу кафе или лимунаде.

Састојци:

За јагоде:

           200 г јагода, исечених на комадиће

           1 кашика шећера

           1 кашика лимуновог сока 

За тесто:

           2 јајета

           прстохват соли

           110 г шећера

           1 кесица ванилин шећера 

           110 мл уља 

           110 мл јогурта

           220 г брашна

           1 кесица прашка за пециво

мафини
Фото: freepik, ilustracija

Припрема:

Ови мафини са јагодама су савршен спој сочног воћа и меканог теста – прави летњи десерт који мирише на домаћу кухињу и спрема се за тили час.

Јагоде помешајте с кашиком шећера и лимуновог сока, па оставите да пусте сок док припремате тесто. 

Умутите јаја са сољу, шећером и ванилин шећером. Додајте уље и јогурт, добро сједините. Додајте просејано брашно с прашком за пециво и промешајте док не добијете глатку смесу. Смесу распоредите у папирне корпице за мафине, до 2/3 висине. На врх сваког мафина ставите по кашику припремљених јагода, нежно их утисните у тесто. Пеците у претходно загрејаној рерни на 175 °Ц око 20 минута, док не порумене.

Савет: За додатну сочност, мало сока од јагода можете кашиком ставити преко сваког мафина пре печења – добићете мирисну, воћну ноту на врху.

Извор:
ствар укуса.мондо/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар