СОЧНИ, МЕКИ И ПУНИ ЈАГОДА Ови мафини ће вам заменити и доручак и дезерт
Ови мафини нестају док су још топли – а савршени су и сутрадан уз шољу кафе или лимунаде.
Састојци:
За јагоде:
• 200 г јагода, исечених на комадиће
• 1 кашика шећера
• 1 кашика лимуновог сока
За тесто:
• 2 јајета
• прстохват соли
• 110 г шећера
• 1 кесица ванилин шећера
• 110 мл уља
• 110 мл јогурта
• 220 г брашна
• 1 кесица прашка за пециво
Припрема:
Ови мафини са јагодама су савршен спој сочног воћа и меканог теста – прави летњи десерт који мирише на домаћу кухињу и спрема се за тили час.
Јагоде помешајте с кашиком шећера и лимуновог сока, па оставите да пусте сок док припремате тесто.
Умутите јаја са сољу, шећером и ванилин шећером. Додајте уље и јогурт, добро сједините. Додајте просејано брашно с прашком за пециво и промешајте док не добијете глатку смесу. Смесу распоредите у папирне корпице за мафине, до 2/3 висине. На врх сваког мафина ставите по кашику припремљених јагода, нежно их утисните у тесто. Пеците у претходно загрејаној рерни на 175 °Ц око 20 минута, док не порумене.
Савет: За додатну сочност, мало сока од јагода можете кашиком ставити преко сваког мафина пре печења – добићете мирисну, воћну ноту на врху.