SVAKA PITA ĆE BITI SAVRŠENA Ovaj TAJNI PRELIV pekari stavljaju i u slane, i u slatke delicije iz rerne
Ako ste se ikada pitali zašto su pite iz pekare uvek sočne, mekane i vazdušaste, dok vaše kod kuće nekada ispadnu suve ili tvrde, rešenje je jednostavno: tajni preliv.
Ovaj univerzalni preliv koriste i profesionalni kuvari i pekari, jer odgovara i slanim i slatkim pitama. Sada ga možete napraviti kod kuće i pretvoriti svaku pitu u savršenstvo.
Pekare ne štede na jednom ključnom koraku – prelivu. Ovaj korak daje piti vlažnost, mekoću i bogat ukus. Ova smesa je toliko jednostavna da ćete se pitati zašto je ranije niste probali.
Sastojci:
- 1 suvi kvasac
- 2 šolje mleka
- 1 šolja ulja
- 7 kašika brašna
- so ili šećer (po izboru)
Kako se koristi preliv za pitu?
Promešajte sve sastojke, premažite svaku koru pre nego što dodate fil, a ostatak preliva prelijte preko cele pite. Ostavite da odstoji 1,5 sat pre pečenja, piše Najžena.