light rain
12°C
03.11.2025.
Нови Сад
eur
117.2395
usd
101.3394
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СВАКА ПИТА ЋЕ БИТИ САВРШЕНА Овај ТАЈНИ ПРЕЛИВ пекари стављају и у слане, и у слатке делиције из рерне

18.09.2025. 22:27 22:31
Пише:
Извор:
Најжена
храна
Фото: pexels.com

Ако сте се икада питали зашто су пите из пекаре увек сочне, мекане и ваздушасте, док ваше код куће некада испадну суве или тврде, решење је једноставно: тајни прелив.

Овај универзални прелив користе и професионални кувари и пекари, јер одговара и сланим и слатким питама. Сада га можете направити код куће и претворити сваку питу у савршенство.


Пекаре не штеде на једном кључном кораку – преливу. Овај корак даје пити влажност, мекоћу и богат укус. Ова смеса је толико једноставна да ћете се питати зашто је раније нисте пробали.

Састојци:

- 1 суви квасац

- 2 шоље млека

- 1 шоља уља

- 7 кашика брашна

- со или шећер (по избору)

Како се користи прелив за питу?

Промешајте све састојке, премажите сваку кору пре него што додате фил, а остатак прелива прелијте преко целе пите. Оставите да одстоји 1,5 сат пре печења, пише Најжена.
 

Извор:
Најжена
Пише:
Пошаљите коментар
БРЗА ПИТА СА КИСЕЛИМ МЛЕКОМ Мирис детињства на столу за мање од сат времена
Пита

БРЗА ПИТА СА КИСЕЛИМ МЛЕКОМ Мирис детињства на столу за мање од сат времена

12.08.2025. 20:34 20:43