Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

UVEČE ZAMESITE UJUTRU PECITE Savršen domaći hleb koji uspeva i početnicima u kuhinji

02.09.2025. 21:26 21:35
Piše:
Izvor:
Dnevnik
хлеб
Foto: pexels/Ilustracija

Zamislite da se probudite uz miris sveže pečenog hleba, mekanog unutra i hrskavog spolja.

Ne morate dugo da ga mesite, niti da čekate satima – samo jednostavan recept koji uveče pripremite, a ujutru stavite u rernu i hleb je spreman. Savršeno za one koji vole ukusan hleb, ali nemaju mnogo vremena.

Sastojci:

500 g belog brašna

300 ml hladne vode

5 g soli

7 g suvog kvasca

1 kašika ulja (maslinovo ili obično) – po želji

Način pripreme:

U velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac i so.

Dodajte vodu i ulje, pa promešajte drvenom kašikom ili rukama dok ne dobijete lepo, malo lepljivo testo.

Pokrijte činiju folijom ili krpom i ostavite u frižideru preko noći (8–12 sati).

Ujutru zagrejte rernu na 220°C.

Premestite testo na papir za pečenje, napravite nekoliko rezova na vrhu i stavite u rernu.

Pecite25-30 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu koricu. Možete ga prvih 10, 15 minuta prekriti folijom da ne bi prebrzo dobio tamnu koricu.

Izvadite hleb i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.


Za još bolji ukus možete dodati semenke: susam, bundevu ili suncokret.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
NE PALITE RERNU Isprobajte hleb iz tiganja – hrskav spolja, mekan iznutra
hleb

NE PALITE RERNU Isprobajte hleb iz tiganja – hrskav spolja, mekan iznutra

06.08.2025. 13:28 13:34
(VIDEO) HLEB OD DVA SASTOJKA SAM TOPI KILOGRAME Seme lana je bogato mineralima, a evo i recepta
hleb

(VIDEO) HLEB OD DVA SASTOJKA SAM TOPI KILOGRAME Seme lana je bogato mineralima, a evo i recepta

22.07.2025. 10:56 11:05