ZA SVE KOJI NEĆE DA STOJE PORED ŠPORETA Letnja pita od tikvica koja se pravi očas posla
U sezoni tikvica nema ništa lakše, lepše i brže nego napraviti pitu od ovog povrća. Lagana je, sočna i ukusna, a uz to recept je toliko jednostavan da ga mogu napraviti i apsolutni početnici u kuhinji.
Pa da vidimo kako se pravi pita od tikvica...
Kad dođe leto, domaćice nemaju previše brige oko toga šta će spremiti, pogotovo ako svi ukućani vole tikvice. Ovo lagano letnje povrće lako se kombinuje sa drugim namirnicama, jer je blagog ukusa, a uz to zadržava sočnost u svakom jelu. Ukoliko nemate mnogo vremena za pripremu obroka, recept za pitu od tikvica, objavljen na Jutjub kanalu Moja pekara, postaće vam omiljen čim ga prvi put napravite.
Brza pita od tikvica
Sastojci:
• 1 veća tikvica (400g)
• 3 jaja
• 200 ml jogurta
• 100 g sira
• 4 kašike kukuruznog brašna
• 4 kašike belog brašna
• 1 prašak za pecivo
• so
• biber
• susam
Priprema:
Dobro operite tikvice, odsecite im krajeve, pa ih izrendajte, posolite i stavite malo bibera. Potom im dodajte jaja, jogurt, kukuruzno i pšenično brašno, a onda i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte varjačom, pa dodajte izmrvljen sir, sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom i pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 do 40 minuta, pa secite na kriške i služite.