ЗА СВЕ КОЈИ НЕЋЕ ДА СТОЈЕ ПОРЕД ШПОРЕТА Летња пита од тиквица која се прави очас посла
У сезони тиквица нема ништа лакше, лепше и брже него направити питу од овог поврћа. Лагана је, сочна и укусна, а уз то рецепт је толико једноставан да га могу направити и апсолутни почетници у кухињи.
Па да видимо како се прави пита од тиквица...
Кад дође лето, домаћице немају превише бриге око тога шта ће спремити, поготово ако сви укућани воле тиквице. Ово лагано летње поврће лако се комбинује са другим намирницама, јер је благог укуса, а уз то задржава сочност у сваком јелу. Уколико немате много времена за припрему оброка, рецепт за питу од тиквица, објављен на Јутјуб каналу Моја пекара, постаће вам омиљен чим га први пут направите.
Брза пита од тиквица
Састојци:
• 1 већа тиквица (400г)
• 3 јаја
• 200 мл јогурта
• 100 г сира
• 4 кашике кукурузног брашна
• 4 кашике белог брашна
• 1 прашак за пециво
• со
• бибер
• сусам
Припрема:
Добро оперите тиквице, одсеците им крајеве, па их изрендајте, посолите и ставите мало бибера. Потом им додајте јаја, јогурт, кукурузно и пшенично брашно, а онда и прашак за пециво. Све добро измешајте варјачом, па додајте измрвљен сир, сипајте у плех који сте претходно обложили пек-папиром и поспите сусамом.
Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 35 до 40 минута, па сеците на кришке и служите.