VEČERA ZA DESET MINUTA Brz i neodoljiv recept koji miriše na detinjstvo
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana.
Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.
Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za doručak ili večeru.
Ukoliko i vaši mališani vole uštipke uštedite sebi vreme i novac i napravite ovu veoma jednostavnu varijantu, koja je sa sve mešenjem testa gotova za manje od deset minuta.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 400 ml jogurta
- 700 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- ulje za prženje
Priprema:
Od svih sastojaka (osim ulja) umestiti mekano testo. Zatim ga rastanjiti na pobrašnjenoj površini i iseckati na kockice. U šerpu staviti ulje, zagrejati i spuštati jedan po jedan uštipak. Peći po nekoliko minuta s obe strane i stavljati na ubrus da se ocedi od viška ulja.
Služiti toplo uz sir, džem, a toliko su ukusni da se mogu jesti i sami.