ВЕЧЕРА ЗА ДЕСЕТ МИНУТА Брз и неодољив рецепт који мирише на детињство
Деценијама су уштипци једно од омиљених јела људи са Балкана.
Наше баке су их правиле готово сваког дана, а веома су захвални, јер се могу јести и слатки и слани, а ако претекне можете у њима уживати и сутра.
Ове уштипке можете да једете и у сланој и у слаткој верзији, тако да ће свако од укућана моћи да одабере свој савршен залогај за доручак или вечеру.
Уколико и ваши малишани воле уштипке уштедите себи време и новац и направите ову веома једноставну варијанту, која је са све мешењем теста готова за мање од десет минута.
Потребно је:
- 2 јајета
- 400 мл јогурта
- 700 г брашна
- 1 прашак за пециво
- мало соли
- уље за пржење
Припрема:
Од свих састојака (осим уља) уместити мекано тесто. Затим га растањити на побрашњеној површини и исецкати на коцкице. У шерпу ставити уље, загрејати и спуштати један по један уштипак. Пећи по неколико минута с обе стране и стављати на убрус да се оцеди од вишка уља.
Служити топло уз сир, џем, а толико су укусни да се могу јести и сами.