overcast clouds
18°C
29.05.2025.
Нови Сад
eur
117.245
usd
103.6741
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БРЗИ РЕЦЕПТ ЗА СВЕ ОБРОКЕ! Слани уштипци из тигања ЗА 15 МИНУТА решавају доручак, ручак, вечеру и ужину

26.05.2025. 20:36 20:46
Пише:
Извор:
Glossy
уштипци
Фото: Pixabay.com / ilustracija

Мирис домаћих уштипака који се шири из кухиње увек пробуди осећај топлине и носталгије. Уз овај рецепт, сигурно ћете их правити изнова и изнова.

Било да их правите за доручак, брзу вечеру или као грицкалицу уз јогурт, слани уштипци су увек пун погодак.

Најлепши део? За њихову припрему потребно је свега 15 минута! Хрскави споља, мекани изнутра, ови уштипци су једноставни за припрему и не траже пуно састојака. Идеални су за дане када вам се једе нешто брзо, укусно и домаће.

Састојци: 

           2 јаја

           200 мл јогурта

           1 кашичица соли

           1 прашак за пециво

           250 г брашна (по потреби мало више или мање, тесто треба да буде густо, али мекано)

           100 г ситно исецкане шунке или сира (опционо)

           Свеж першун или мирођија (по жељи)

           Уље за пржење 

Припрема:

 

1.  У већој чинији умутите јаја, додајте јогурт и со па све лепо сједините.

2.  Додајте прашак за пециво и постепено умешајте брашно док не добијете густо, али меко тесто (мало гушће од теста за палачинке).

3.  По жељи умешајте шунку, сир и сецкани першун или мирођију.

4.  У тигању загрејте уље на средње јакој ватри.

5.  Кашиком вадите тесто и спуштајте га директно у уље. Пржите уштипке са обе стране док не добију златно-смеђу боју (око 2-3 минута са сваке стране).

6. Вадите их на папирни убрус да упију вишак масноће.

glossy

Извор:
Glossy
Пише:
Пошаљите коментар