Recept dana: Šnicle u susam sosu
          16.11.2017.
          18:38
                      18:45
                  
                  
                          
                
          Komentari (0)
        
      Ove su šnicle toliko ukusne da garantovano niko neće ustati od stola dok se tiganj ne isprazni.
Sastojci:
- 8 šnicli,
- so i biber po ukusu,
- 2 pune kašike brašna,
- 2 pune kašike susama,
- ulje za prženje,
- 700 ml supe (može i goveđa kocka),
- peršunov list
Priprema:
1. Šnicle izlupati kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane.
2. Zagrejati ulje u tiganju između srednje i najjače vatre.
3. Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obe strane dok malo ne porumene, pa ih vaditi na tanjir.
4. U ulje u kojem su se pržile šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje je preostalo od valjanja mesa.
5. Propržite nekoliko minuta, pa vratiti šnicle i preliti supom.