Рецепт дана: Шницле у сусам сосу

Ове су шницле толико укусне да гарантовано нико неће устати од стола док се тигањ не испразни.
meso
Фото: pixabay.com

Састојци: 

- 8 шницли,

- со и бибер по укусу,

- 2 пуне кашике брашна,

- 2 пуне кашике сусама, 

- уље за пржење,

- 700 мл супе (може и говеђа коцка), 

- першунов лист

Припрема

1. Шницле излупати као за поховање, па посолити и побиберити са једне стране. 

2. Загрејати уље у тигању између средње и најјаче ватре.

3. Уваљати сваку шницлу у брашно и пржити са обе стране док мало не порумене, па их вадити на тањир.

4. У уље у којем су се пржиле шницле ставити сусам и остатак брашна, које је преостало од ваљања меса.

5. Пропржите неколико минута, па вратити шницле и прелити супом.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести