OVAKVU JOŠ NISTE PROBALI Ukusna, krckava i brzo se pravi PICA U LISNATOM TESTU
Ako želite da pripremite ukusnu picu koja je hrskava, sočna i brzo gotova, ovaj recept je savršen za vas.
Ova pica je idealan izbor za sve koji žele da se malo odmaknu od tradicionalnih recepata, a ipak uživaju u bogatom ukusu. Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka i brzu pripremu, možete uživati u savršenoj pici koja će zadovoljiti i najzahtevnija nepca.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g salame po izboru
200 g sira po izboru
1 kašičica origana
6 kašika pasiranog (konzerviranog) paradajza
So i biber po ukusu
1 jaje (za premazivanje)
Priprema:
Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvijte lisnato testo, pa ga isecite u krug. Pazite da veličina kruga odgovara plehu u kom ćete peći picu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite okrugli pleh i obložite ga papirom za pečenje.
Pripremite fil tako što ćete pomešati pasirani paradajz, origano, so i biber.
Rasporedite fil po polovini testa, pa dodajte sloj salame i sira. Preklopite testo, zavrnite i pritisnite ivice da se dobro zatvore.
Izbodite površinu viljuškom i premažite umočenim jajetom.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni oko 20 minuta, dok pica ne dobije zlatno-smeđu boju.
Poslužite odmah i uživajte!
Klix.ba