ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ Укусна, крцкава и брзо се прави ПИЦА У ЛИСНАТОМ ТЕСТУ
Ако желите да припремите укусну пицу која је хрскава, сочна и брзо готова, овај рецепт је савршен за вас.
Ова пица је идеалан избор за све који желе да се мало одмакну од традиционалних рецепата, а ипак уживају у богатом укусу. Уз само неколико основних састојака и брзу припрему, можете уживати у савршеној пици која ће задовољити и најзахтевнија непца.
Састојци:
500 г лиснатог теста
200 г саламе по избору
200 г сира по избору
1 кашичица оригана
6 кашика пасираног (конзервираног) парадајза
Со и бибер по укусу
1 јаје (за премазивање)
Припрема:
На побрашњеној подлози танко развијте лиснато тесто, па га исеците у круг. Пазите да величина круга одговара плеху у ком ћете пец́и пицу.
Загрејте рерну на 200 степени. Припремите округли плех и обложите га папиром за печење.
Припремите фил тако што ћете помешати пасирани парадајз, оригано, со и бибер.
Распоредите фил по половини теста, па додајте слој саламе и сира. Преклопите тесто, заврните и притисните ивице да се добро затворе.
Избодите површину виљушком и премажите умоченим јајетом.
Пеците у унапред загрејаној рерни око 20 минута, док пица не добије златно-смеђу боју.
Послужите одмах и уживајте!
Klix.ba