Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NI BRAŠNO, NI ŠEĆER, A IPAK SAVRŠENO SLATKO Arapski recept star vekovima, GOTOV za 10 minuta

09.05.2025. 20:26 20:34
Piše:
Izvor:
Krstarica
слатко
Foto: freepik, ilustracija

Prava stvar za slatkiš na brzaka – pritom je i veoma ukusan, nema šanse da se nekome ne dopadne!

U poslednje vreme sve više ljudi vodi računa o zdravoj ishrani, pa su poslastice bez brašna, šećera i masnoće postale izuzetno popularne. Ovaj arapski kolač donosi bogatstvo ukusa bez dodatnih kalorija, pružajući savršen spoj zdravlja i uživanja.

Sastojci:

 120 g ovsenih pahuljica

– 200 ml toplog mleka

– 2 jajeta

– 2 banane

– kašičica ekstrakta vanile (ili 1 kesica vanilinog šećera)

– 40 g kakao praha

– kašičica praška za pecivo

– orasi za posipanje

– čokoladne mrvice za posipanje

– 100 g čokolade

– 40 ml mleka

Priprema:

Sipajte ovsene pahuljice u činiju, prelijte toplim mlekom i ostavite da odstoje 10 minuta.

U drugoj posudi umutite jaja, dodajte izgnječene banane i vanilin šećer, pa dobro promešajte žicom. Dodajte kakao prah i prašak za pecivo, pa sjedinite smesu.

Dodajte ovsenim pahuljicama natopljenim mlekom i sve zajedno promešajte.

Smesu sipajte u kalup za pečenje obložen pek-papirom ili podmazan, pa pospite seckanim orasima, čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Kada je kolač gotov, sitno iseckajte čokoladu i otopite je u 40 ml ključalog mleka uz mešanje, pa time prelijte kolač.

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar