clear sky
7°C
10.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2248
usd
104.3947
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НИ БРАШНО, НИ ШЕЋЕР, А ИПАК САВРШЕНО СЛАТКО Арапски рецепт стар вековима, ГОТОВ за 10 минута

09.05.2025. 20:26 20:34
Пише:
Извор:
Krstarica
слатко
Фото: freepik, ilustracija

Права ствар за слаткиш на брзака – притом је и веома укусан, нема шансе да се некоме не допадне!

У последње време све више људи води рачуна о здравој исхрани, па су посластице без брашна, шећера и масноће постале изузетно популарне. Овај арапски колач доноси богатство укуса без додатних калорија, пружајући савршен спој здравља и уживања.

Састојци:

 120 г овсених пахуљица

– 200 мл топлог млека

– 2 јајета

– 2 банане

– кашичица екстракта ваниле (или 1 кесица ванилиног шећера)

– 40 г какао праха

– кашичица прашка за пециво

– ораси за посипање

– чоколадне мрвице за посипање

– 100 г чоколаде

– 40 мл млека

Припрема:

Сипајте овсене пахуљице у чинију, прелијте топлим млеком и оставите да одстоје 10 минута.

У другој посуди умутите јаја, додајте изгњечене банане и ванилин шећер, па добро промешајте жицом. Додајте какао прах и прашак за пециво, па сједините смесу.

Додајте овсеним пахуљицама натопљеним млеком и све заједно промешајте.

Смесу сипајте у калуп за печење обложен пек-папиром или подмазан, па поспите сецканим орасима, чоколадним мрвицама или ренданом чоколадом.

Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15-20 минута.

Када је колач готов, ситно исецкајте чоколаду и отопите је у 40 мл кључалог млека уз мешање, па тиме прелијте колач.

Извор:
Krstarica
Пише:
Пошаљите коментар