Zaboravite na klasiku
PEKMEZ OD JAGODA KAKAV NISTE PRAVILI! Kuva se samo pola sata, a ovaj sastojak mu daje poseban ukus
Pekmez k'o pekmez, rekli bi mnogi, ali ipak nije! Pronašli smo novi način kako da jagode spakujete u teglice, produžite im sezonu i uživate u njima tokom cele godine.
Ovaj pekmez od jagoda je modernija, zdravija verzija omiljenog voćnog namaza.
Imajte na umu da čija semenke apsorbuju 10-12 puta više od svoje težine u vodi. Namakanje poboljšava njihovu sposobnost širenja, pa brže daju osećaj sitosti i pomažu u kontroli apetita. A ako ih dodate u pekmez od jagoda dobićete čisto savršenstvo.
Pekmez od jagoda sa čija semenkama
Potrebno je:
• 1 kg očišćenih i opranih jagoda
• 500 g smeđeg šećera
• 2 limuna
• 2 kašike čija semenki
Jagode iseckajte, stavite ih u šerpu i pospite šećerom. Dodajte sok od oba limuna i ostavite da odstoji pola sata, a potom kuvajte na najjačoj temperaturi oko 15 minuta. Smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta.
Pri samom kraju kuvanja dodajte čija semenke i kuvajte još minut. Sipajte vruć džem u tople tegle, ali ne do vrha. Zatvorite teglice i okrenite ih naopako da se sasvim ohlade.
Obavezno isprobajte recept i javite da li vam se dopala ova modernizovana verzija starog dobrog pekmeza od jagoda!