scattered clouds
20°C
22.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2433
usd
103.4804
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Заборавите на класику

ПЕКМЕЗ ОД ЈАГОДА КАКАВ НИСТЕ ПРАВИЛИ! Кува се само пола сата, а овај састојак му даје посебан укус

21.05.2025. 19:26 19:32
Пише:
Извор:
Жена.блиц
јам
Фото: freepik, ilustracija

Пекмез к'о пекмез, рекли би многи, али ипак није! Пронашли смо нови начин како да јагоде спакујете у теглице, продужите им сезону и уживате у њима током целе године.

 Овај пекмез од јагода је модернија, здравија верзија омиљеног воћног намаза.

Имајте на уму да чија семенке апсорбују 10-12 пута више од своје тежине у води. Намакање побољшава њихову способност ширења, па брже дају осећај ситости и помажу у контроли апетита. А ако их додате у пекмез од јагода добићете чисто савршенство.

јагоде
Фото: freepik, ilustracija

Пекмез од јагода са чија семенкама

Потребно је:

           1 кг очишћених и опраних јагода

           500 г смеђег шећера

           2 лимуна

           2 кашике чија семенки

Јагоде исецкајте, ставите их у шерпу и поспите шећером. Додајте сок од оба лимуна и оставите да одстоји пола сата, а потом кувајте на најјачој температури око 15 минута. Смањите температуру и кувајте још 15 минута.

При самом крају кувања додајте чија семенке и кувајте још минут. Сипајте врућ џем у топле тегле, али не до врха. Затворите теглице и окрените их наопако да се сасвим охладе.

Обавезно испробајте рецепт и јавите да ли вам се допала ова модернизована верзија старог доброг пекмеза од јагода!

Извор:
Жена.блиц
Пише:
Пошаљите коментар