Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMOJTE DRŽATI OVO U STAKLU AKO ŽELITE DA SAČUVATE SVEŽINU Najčešća greška u skladištenju koja uništava ukus

03.06.2025. 20:28 20:39
Piše:
Izvor:
Klix.ba/Krstarica
СТАКЛО
Foto: Ilustracija pixabay

Nikad ne držite u staklu jedan sastojak iz kuće, uništiće skroz namirnice i njihov ukus!

Staklene posude začinima daju izgled organizovanosti i estetike u kuhinji i kod kuće, ali često nisu najbolji izbor za skladištenje začina. Dok većina ljudi koristi staklene posude za razne namirnice, uključujući i začine, istina je da oni mogu da utiču na ukus i miris vaših dragocenih začina ako ih čuvate predugo u njima. Promenjeni sastav začina će uticati i na ukus vaše namirnice.

Većina začina ima rok trajanja od oko dve do tri godine, ali sa pravilnim skladištenjem možete produžiti njihovu svežinu i do pet godina ili čak duže, prema stručnjacima. Međutim, staklene posude nisu najbolje rešenje.

Meta Webster iz kompanije Seasoned Pioneers  upozorava da staklene posude iz kuće nisu idealne za čuvanje začina kod kuće. Preporučuje hermetički zatvorene i neprozirne kontejnere kako biste sačuvali aromu, teksturu i ukus začina. Umesto toga, preporučuje korišćenje vrećica za začine koje čuvaju proizvod od oksidacije i održavaju ga suvim i svežim. Takođe, savetuje da začine i ostale namirnice držite dalje od izvora toplote, kao što su rerna ili mašina za pranje sudova.

Klix.ba/Krstarica

Izvor:
Klix.ba/Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar
ZOVU JE KAFA SREĆE Da li ste probali da u OMILJENI NAPITAK dodate malo BIBERA? Par zrna ovog začina ČINE ČUDA Obavezno ubacite i malo LJUTE PAPRIČICE...
кафа

ZOVU JE KAFA SREĆE Da li ste probali da u OMILJENI NAPITAK dodate malo BIBERA? Par zrna ovog začina ČINE ČUDA Obavezno ubacite i malo LJUTE PAPRIČICE...

08.05.2025. 17:03 17:31